Coaching

Wat is loopbaancoaching? Personal coaching vs. executive coaching

#1 Personal coaching

Of ook wel personal coaching is een diensterverlening die gericht is op het ondersteunen van mensen bij het bepalen van de koers van hun loopbaan. Loopbaancoaching kan voorkomen op verschillende momenten in je carrière. Bij het maken van een beroepskeuze, het aangaan van de volgende carrière stap, maar ook bij ontslag of een burn-out. Wanneer ga je naar een loopbaancoach?

#2 Executive coaching

Wil je je persoonlijke effectiviteit als manager of ondernemer vergroten? Dan is executive coaching een waardevolle stap. Een executive coach ondersteunt je in het vormgeven van jouw rol als bestuurder, leidinggevende of ondernemer. Wanneer ga je naar een executive coach?

Beide diensten bieden wij op locatie bij Avantiro in Oldenzaal,
maar in company coaching is ook mogelijk.

#1 Wanneer ga je naar een personal loopbaancoach voor loopbaancoaching?

Zoek je een objectieve maar betrokken buitenstaander om mee te sparren? Dan kan loopbaancoaching een goede stap zijn in het realiseren van je doelen. Je persoonlijke coach van Avantiro biedt begeleiding, ondersteuning en creativiteit, waardoor jij nieuwe inzichten krijgt bij je zoektocht. Je wordt gestimuleerd om je grenzen te verleggen, ambitieuze haalbare doelstellingen te formuleren en resultaat te boeken. Bijvoorbeeld bij carrièreplanning en bij het zichtbaar maken van persoonlijke en professionele doorgroeimogelijkheden. Wil jij met meer zelfvertrouwen, persoonlijke effectiviteit en plezier in je werk en leven staan?

Thema’s waarmee je bij een personal coach van Avantiro terecht kunt zijn:

1) Persoonlijke groei en ontwikkeling

Personal- of loopbaancoaching helpt je om na te denken over je eigen persoonlijke doelstellingen. Hoe geef je de toekomst vorm? Door het overwinnen van je belemmeringen en het versterken van je mentale kracht word je succesvoller in het behalen van je doelen en het vergroten van je levensgeluk. Doordat je daarnaast zicht krijgt op je eigen talenten haal je meer uit jezelf en kunt je tot ontwikkeling komen in en op je werk.

Vragen binnen dit thema die voorbij zijn gekomen:

 • Ik wil mijn zelfvertrouwen vergroten om effectiever te kunnen zijn zowel voor mezelf als de organisatie, maar hoe ik dat?
 • Ik wil in mijn werk graag meer uit mezelf halen, maar ik weet niet hoe ik dit het beste kan aanpakken?

2) Vergroot je persoonlijke effectiviteit

Wil je werken aan je persoonlijke doelstellingen? Of wil je leren jezelf beter te profileren en je eigen koers te varen? Loopbaancoaching gericht op het thema persoonlijke effectiviteit gaat over het helder vaststellen van je persoonlijke doelen. Je leert gebruik te maken van je talenten en kwaliteiten zodat je het maximale uit jezelf kunt halen. Hierdoor ben je in staat barrières te overwinnen die je weghouden van het bereiken van jouw doelen.

Avantiro wandelcoaching

Wandelcoaching geniet een groeiende populariteit. Dat is niet verwonderlijk als je ziet wat de natuur te bieden heeft.

Vragen binnen dit thema die voorbij zijn gekomen:

 • Ik ben op zoek naar ondersteuning bij het identificeren, ontwikkelen en verbeteren van mijn kerncompetenties?
 • Ik merk dat het lastig voor me is om knopen door te hakken, hoe kan ik mijn besluitvaardigheid vergroten?

3) Vergroot je assertiviteit

Kun je goed opkomen voor jezelf en je grenzen aangeven? Als je hier moeite mee hebt kun je onder begeleiding van een personal coach leren om vriendelijk maar krachtig voor jezelf op te komen door je gedachtes, gevoelens en mening te uiten. Op die manier ben je in staat om bij jezelf te blijven en tegelijkertijd steviger op te treden in gesprekken met leidinggevenden of collega’s.

Vragen binnen dit thema die voorbij zijn gekomen:

 • Ik wil leren om feedback beter te ontvangen en te kunnen geven.
 • Hoe kan ik ‘hard op inhoud en met behoud van de werkrelatie’ communiceren.
 • Ik ben graag dienstverlenend bezig in mijn werk en daardoor vaak te meegaand, hoe kan ik beter opkomen voor wat ik wil?

4) Jezelf leren profileren

Wil jij je zichtbaarheid vergroten en meer erkenning krijgen voor jouw successen? Een personal coach helpt je bewust te worden van je eigen kwaliteiten en prestaties. Je leert deze meer te laten zien op een manier die bij jou past. Hierdoor kun je jezelf meer laten zien en een duidelijke stempel drukken op je omgeving.

Vragen binnen dit thema die voorbij zijn gekomen:

 • Ik wil graag meer van mezelf laten zien en mijn impact en effectiviteit vergroten, hoe pak ik dit aan?
 • Ik zou graag met meer invloed willen communiceren met anderen in de organisatie, wat is kenmerkend aan mijn stijl van communiceren en hoe kan ik mijn stijl verbreden?

5) Stress en burn-out

Iedereen heeft wel eens last van stress. Stress is niet per definitie ongezond. Om goed te kunnen presteren heb je een bepaalde mate van spanning nodig. Hierdoor kun je alert reageren en geconcentreerd werken op het moment dat het nodig is, bijvoorbeeld bij een lastige klus of een belangrijke deadline.

Stress kan leiden tot overspanning of erger een burn-out, als de spanning te lang aanhoudt doordat je geen tijd kunt, wilt of weet te nemen voor ontspanning. Bijvoorbeeld bij een constant te hoge werkdruk of bij problemen op het werk of spanningen thuis.

Vragen waarmee je bij onze Avantiro coaches terecht kunt:

 • Ik heb een uitdagende baan die veel van me vraagt en ik wil beter leren omgaan met de stress die dit oplevert, kan dit?
 • Hoe kan ik een betere werk-privé balans bewerkstelligen?
 • Kunnen jullie helpen om meer rust in de (werk)dag brengen aan te brengen, door ondersteuning in het stellen van prioriteiten en te relativeren?
 • Ik ervaar veel stress doordat ik de lat vaak hoog leg en door gedachten dat ik bepaalde werkzaamheden niet kan of goed genoeg zal doen, kan ik dit veranderen?
 • Kan ik meer plezier en rust ervaren in mijn werk, in plaats van irritatie en vermoeidheid?

#2 Wanneer ga je naar een executive coach?

Leidinggevenden en ondernemers staan vaak onder grote druk. Ze hebben veel verantwoordelijkheden. Er wordt van je verwacht dat je een visie hebt op de toekomst en dat je je medewerkers weet te motiveren in de juiste richting te bewegen. Daarnaast vorm je een voorbeeldfunctie voor jouw medewerkers en ben je één van de cultuurdragers binnen de organisatie.

Een Executive coach ondersteunt je in het vormgeven van jouw rol als bestuurder, leidinggevende of ondernemer.

Vragen waarmee je bij een Executive coach terecht kunt zijn:

 • Wil je meer zicht op je eigen drijfveren en motieven en acteren vanuit persoonlijke leiderschap?
 • Wil je meer leren sturen op de zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van medewerkers
 • Opereer je binnen een complex (politiek) krachtenveld en wil je meer invloed en impact uitoefenen op je omgeving?
 • Wil je je afdeling of onderneming een nieuwe impuls geven en loop je tegen de grenzen van je eigen kunnen aan?
 • Wil je meer grip krijgen op de verandering (reorganisatie / fusie/ overname) die de organisatie doormaakt?
 • Wil je je performance als manager/directeur/ondernemer verbeteren?

Vergroot je impact

Wil je je persoonlijke effectiviteit als manager of ondernemer vergroten? Door het in kaart brengen van (politieke) processen en stake-holders krijg je meer grip op jouw eigen rol binnen de organisatie en kun je je invloed en impact vergroten.

Executive coaching: een combinatie van expertise, inspiratie, en een klankbord

Het coachtraject helpt je de onderlinge samenwerking, communicatie en besluitvorming binnen de afdeling of organisatie te verbeteren. Je brengt leiderschap op een hoger plan.

Onze Executive coaches fungeren als sparringpartner en klankbord. Ze helpen jou je zelfinzicht en zelfbewustzijn te vergroten door het stellen van kritische vragen en door je een spiegel voor te houden.

Wat kun je verwachten?

Hoe een individueel coachtraject eruit ziet, bepaal je samen met je coach. Daarom nodigen we je van harte uit om een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jouw coach aan te gaan.

We zijn bereikbaar op nummer 0541 – 24 10 80, of via mail op receptie@avantiro.nl

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste en meest passende loopbaan, in de vorm van een intensief, maar bijzonder leerzaam loopbaantraject? Onder andere door het uitvoeren van een loopbaantest? Lees hier dan meer over onze dienst loopbaanbegeleiding.

Aannames, een gevaar voor je loopbaan

Talentgesprek / ontwikkelgesprek

Hoe haal je het beste in medewerkers naar boven?

Door in gesprek te gaan met medewerkers over hun talenten en ambities, en de manier waarop deze kunnen worden ingezet binnen de organisatie, wordt een win-win situatie gecreëerd, voor medewerker en organisatie. Naar aanleiding van zo’n talentgesprek ontdekken we hoe meer een medewerker zijn of haar talenten kan inzetten, hoe meer tevreden hij/zij is en hoe beter de prestaties zijn.