Avantiro loopbaanadvies

Loopbaanadvies

Wat is loopbaanadvies?

Loopbaanadvies of loopbaanbegeleiding is een dienst van een loopbaanadviseur om een scholier, student of werknemer te begeleiden bij het vinden van de juiste en meest passende loopbaan. Onder andere door het uitvoeren van een loopbaantest. Avantiro Loopbaandiensten in Oldenzaal biedt als gespecialiseerde loopbaanbegeleider hulp aan in de vorm van een intensief, maar bijzonder leerzaam loopbaantraject.

Loopbaanadvies is iets voor jou als:

  • je vitaliteit en plezier in jouw werkend leven belangrijk vindt;
  • je het jezelf gunt om onderzoek te doen naar jouw drijfveren;
  • je even wilt vertragen om daarna weer te versnellen;
  • je nieuwsgierig bent naar wat er allemaal nog meer kan;
  • jij wilt verkennen wat je allemaal nog meer in huis hebt;
  • gewoon… omdat jij jij bent 🙂

Werken is een belangrijk onderdeel in ons leven. Werk kan boeiend en uitdagend zijn, maar is dat helaas niet altijd. Herken jij jezelf in één van bovenstaande punten? De praktijk leert dat het vaak erg lastig is om er in je eentje achter te komen waar je onvrede vandaan komt en wat je nu echt wilt. In die gevallen kan Avantiro jou loopbaanadvies en loopbaanbegeleiding bieden. We hebben de afgelopen jaren erg veel mensen met succes gefaciliteerd in het zoeken naar en vinden van een nieuwe richting in hun carrière.

Wat houdt een loopbaanonderzoek in?

In een loopbaanadvies traject vraag je je af wie je bent, wat je wilt, waarom je dat wilt en welke andere mogelijkheden er zijn. Hoe kun je jouw doelen bereiken? Dat doe je niet alleen, maar samen met een professionele coach. De meest intensieve vorm van loopbaanbegeleiding is een persoonlijk traject met een professionele loopbaancoach. Wij zijn ervaren adviseurs die gewend zijn met moeilijke vragen op het gebied van werk en loopbaan om te gaan. In een persoonlijk begeleidingstraject krijg je vragen en opdrachten en kom je bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks langs voor een coaching gesprek.

Niveaubepaling

In bepaalde gevallen is er behoefte aan de inzet van een capaciteitenmeting. Hiermee kun je aantonen wat je denk- en werkniveau is. Dat wordt namelijk vaak in vacatures gevraagd. Wanneer dit door het ontbreken van de specifieke opleidingen niet is aan te tonen, kan een capaciteitenmeting uitkomst bieden.

Loopbaanbegeleiding

Het resultaat

Het loopbaantraject heeft als resultaat dat je veel meer zelfinzicht krijgt. Dat je ontdekt welke mogelijkheden er zijn voor je persoonlijke ontwikkeling en welke doelen jij wilt bereiken. Uiteindelijk kom je erachter wat het best bij je past en hoe je vanuit jouw persoonlijke drive vorm kunt geven aan je werkzame leven. Misschien betekent het dat je gaat solliciteren bij een andere organisatie, maar het kan ook inhouden dat je binnen het bedrijf waar je werkt op zoek gaat naar een andere functie. Gelukkig zien we dat praktisch iedereen die een dergelijk traject gevolgd heeft er bijzonder veel baat bij gehad heeft.

Lees de diverse reacties van mensen die we de afgelopen jaren gecoacht hebben. Zoals die Stijn Visschedijk. Hij laat zichzelf meer zien na een loopbaantraject >>

Animatie: Bouw je eigen baan.

Zit jij in een reorganisatie of ben of word jij ontslagen? Dan kan het zijn dat er budget gereserveerd is voor outplacement. Grijp die kans dan om begeleiding te krijgen bij het vinden van een nieuwe uitdaging. Hier lees je daar veel meer over.

Persoonlijke loopbaanbegeleiding in de vorm van een loopbaanadvies bij Avantiro in Oldenzaal is een intensief traject, maar wordt in de regel ook als bijzonder leerzaam ervaren. Wil je graag weten of dit traject ook jou verder kan helpen, neem dan contact op met Joost Luttikhuis. We zijn erg benieuwd naar jouw loopbaanvragen!

Joost Luttikhuis, 0541 – 24 10 80 | j.luttikhuis@avantiro.nl