Avantiro assessments

Assessments

Wat zijn assessments?

Een assessment is een psychologisch onderzoek. Een persoonlijkheidstest waarbij psychologische hulpmiddelen zoals tests, vragenlijsten, interviews en rollenspelen worden gebruikt om er achter te komen of je geschikt bent voor een bepaalde functie. In de praktijk zijn er verschillende typen assessments, afhankelijk van de doelstelling. Avantiro biedt Assessments gericht op het meten van functiebenodigde competenties (selectie-assessment). Op het in kaart brengen van ontwikkelbehoeften (ontwikkel-assessment) en/of op het inventariseren van loopbaanmogelijkheden (loopbaan assessment). Individueel of in team verband.

Tests en vragenlijsten

Avantiro Loopbaandiensten maakt als één van de weinige gespecialiseerde assessmentbureaus gebruik van diverse tests en vragenlijsten en heeft licenties bij verschillende testleveranciers waaronder Meurs HRM, Pearson – Talentlens, SHL, LDC, IXLY, TMA, Insights Discovery en PiCompany. Hierdoor kunnen we écht maatwerk bieden met een zo optimaal mogelijk aansluitend pakket van tests en vragenlijsten, aansluitend bij de specifieke vragen.

Dit kunnen vragen zijn als:

  • We verwachten dat onze medewerker een leidinggevende rol zou kunnen vervullen, is deze verwachting kloppend en wat is er nodig voor ontwikkeling?
  • Onze medewerker wil een opleiding gaan volgen. Beschikt hij/zij over het gevraagde denkniveau?
  • Onze medewerker mist de uitdaging in zijn/haar huidige functie. Welke werkzaamheden vormen een duurzame uitdaging?
  • Ons management heeft behoefte aan een werk gerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst ter ondersteuning van functionerings- en voortgangsgesprekken.
  • We willen de samenwerking binnen en tussen de teams optimaliseren. Kunnen jullie ons helpen bij dit proces?

Hieronder volgt een uitleg over de verschillende soorten assessments. Het selectie-, ontwikkel-, loopbaan- en het groeps- en teamassessment. Meer over de toegevoegde waarde van assessments lees je in onze blog.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van onze assessments? Neem contact op met Cindy van Benthem, 0541 – 24 10 80 | c.vanbenthem@avantiro.nl

Welk assessment past het beste bij jou?