Stijn Visschedijk laat zichzelf meer zien na een loopbaantraject

#1 Waar werk je? Sinds september 2023 ben ik docent-onderzoeker bij Saxion Enschede.

#2 Wat was de reden om een loopbaantraject te volgen? Ik zocht focus op wat echt bij mij past en wilde twijfel wegnemen welke loopbaan(stap) bij mij past. Ik vond veel in mijn werk interessant en leuk om te doen, maar niet alles gaf me energie.

Stijn Visschedijk

#3 Wat hield het loopbaantraject voor jou in? We hadden gesprekken op werkvlak en op persoonlijk vlak om erachter te komen wat belangrijk voor me is en waar dat elkaar raakt. Daar hoorden huiswerkopdrachten bij, maar ook in gesprek gaan met anderen en nadenken over hoe mensen naar mij kijken en hoe ze mijn ideale levenspad zien.

Ik kreeg inzicht in mezelf en kwam erachter dat verdieping beter bij mij past dan kleine en losstaande projecten.’

#4 Wat heeft het loopbaantraject jou gebracht? Ik kreeg inzicht in mezelf en kwam erachter dat verdieping beter bij mij past dan veel kleine en losstaande projecten. Ik leerde ook waarom ik dingen op een bepaalde, belemmerende, manier deed en hoe ik daarin met een andere houding stappen kan zetten, zoals me makkelijk bewegen in een externe omgeving. Daarnaast heeft het mij inzicht, richting en vertrouwen gegeven in mijn keuzes voor het goede loopbaanpad.

#5 Wat zijn je vervolgstappen? Ik heb op een promotieplek gesolliciteerd aan de Radboud Universiteit. Vóór mijn loopbaantraject wist ik niet of dit de richting was waarin ik mij voor de toekomst zou willen verdiepen. Daar sta ik nu heel anders in. Ik heb de plek met beide handen aangegrepen.

Ingrid Heinen, coach Avantiro

Stijn kwam bij Avantiro met de vraag of we hem konden helpen bij het zoeken naar focus en richting binnen zijn huidige loopbaan. In het eerste gesprek kwam naar voren dat hij op een punt stond niet te weten welke richting hij zijn loopbaan verder vorm zou willen geven. Middels de loopbaangesprekken wil hij hier meer zicht op krijgen. Oftewel ‘hoe zorg ik dat ik regie neem op mijn loopbaan?

Ingrid Heinen

We begonnen het traject met een persoonlijkheidsassessement, om meer zicht te krijgen op zijn persoonlijkheidskenmerken. Van daaruit gingen we heel concreet aan de slag met verschillende opdrachten. Een deel was gericht op eigen onderzoek naar motivatie en drijfveren in het werk. Waar krijg ik energie van, maar ook waar raak ik energie kwijt. Een ander deel bestond uit het actief opzoeken van feedback van de omgeving. Aannames en belemmerende gedachten houden ons nog wel eens tegen om stappen te zetten. Deze aannames onderzoeken en toetsen kan dan helpen.De gesprekken met collega’s en leidinggevenden leverden voor beide partijen nieuwe ideeën en inzichten op waardoor Stijn ook gerichter werd gevraagd voor projecten en mogelijkheden.

Stijn heeft aan het einde van het traject en ook daarna keuzes gemaakt die op dit moment bij hem passen en die hem naast voldoening de mogelijkheid bieden om zich verder te ontwikkelen, iets wat heel belangrijk voor hem is.