Avantiro assessments

Selectie Assessment

Wat is een selectie assessment?

Door middel van het selectie assessment kan worden gekeken of een kandidaat daadwerkelijk over bepaalde competenties en een bepaald intelligentieniveau beschikt die nodig is voor de functie waarop de kandidaat solliciteert.

Het belang van selectie assessments voor werkgevers

Het aannemen van een persoon die toch niet zo goed passend blijkt te zijn als dat het in eerste instantie leek, is bijzonder vervelend. Gemaakte doelen worden niet gehaald, het geeft onrust in de organisatie en het kost daarnaast erg veel geld. Het inzetten van een assessment is daarom voor werkgevers van groot belang, omdat zij hiermee een objectieve keuze kunnen maken en met een grotere mate van zekerheid kunnen bepalen of de betreffende persoon daadwerkelijk succesvol zal zijn in de nieuwe functie.

Het belang van selectie assessments voor werknemers

Een assessment is eveneens van belang voor de persoon die getest wordt. Ook hierbij geldt dat voorkomen beter dan genezen is. De werknemer is er namelijk in geen enkel opzicht bij gebaat als na een tijdje blijkt dat het geen gelukkige match was.

Selectie Assessments

Het werven en selecteren van een nieuwe medewerker is geen eenvoudige opgave.

Met het selectie-assessment weet je wat je in huis haalt

Het werven en selecteren van een nieuwe medewerker is geen eenvoudige opgave. Het is een kostbare aangelegenheid, vergt een behoorlijke tijdsinvestering en er zit een niet gering risico aan. Niets is vervelender dan na een tijdje tot de conclusie te komen dat je toch een verkeerde keuze hebt gemaakt en je dus opnieuw moet beginnen met de procedure.

De grootste mate van zekerheid over het welslagen van een nieuwe medewerker in een bepaalde functie, verkrijg je door een assessment. Het is een uiterst effectief instrument om individuele talenten en kwaliteiten op een objectieve en inzichtelijke wijze in kaart te brengen. Uit onderzoek blijkt steeds weer dat een assessment center, mits goed onderbouwd en uitgevoerd door specialisten, de hoogste voorspellende waarde voor een succesvolle invulling van een functie heeft.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een selectie assessment? Neem contact op met Cindy van Benthem, 0541 – 24 10 80 | c.vanbenthem@avantiro.nl