Loopbaancoaching

Gerrit

Vanuit Dynniq ( Imtech Rail ) heb ik de mogelijkheid gekregen om met een loopbaancoach van gedachte te wisselen en te worden begeleid. Waar wij dan over spraken was hoe een CV eruit kan zien / hoe je opvalt in de markt (netwerk)via LinkedIn. In eerste instantie hebben wij samen mijn CV onder de loep genomen en gekeken hoe hij is opgesteld waardoor deze opvalt bij een recruiter, zodat deze niet direct op de verkeerde stapel terecht komt.

Verder hebben wij gekeken hoe ik mij op LinkedIn presenteer en hoe deze is opgesteld waardoor je opvalt. Het is ook erg van belang dat je mensen toevoegt aan je vriendenkring via LinkedIn, zodat steeds meer mensen je in beeld hebben.

Nog belangrijker is het instant houden van je netwerk waar je in gewerkt hebt, zodat mensen je niet vergeten, dus een keer een telefoontje plegen is niet genoeg maar hou deze contacten warm. Als je na een x-aantal weken het gevoel krijgt dat het niet hard gaat lopen in de richting die jij op wilt, moet je een soort plan B hebben, wat je dan wilt gaan doen. Breder kijken dus.

Ook van belang is om je aan te melden bij verschillende vacaturesites, zodat je op de hoogte blijft en kunt reageren op verschillende vacatures. De loopbaancoach geeft je handige tips en trucks tijdens een sollicitatiegesprek en motiveert je om bezig te blijven met het zoeken/netwerken, ook als het even niet helemaal mee zit. Ze geeft je tips hoe jij je kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek en laat je nadenken over wat jij te bieden hebt wanneer jij je presenteert bij een sollicitatiegesprek. Dit moet je paraat hebben en een aantal voorbeelden bij de hand hebben wanneer het bedrijf erom vraagt. (STAR).

Dit is in een notendop mijn gevoel bij de gesprekken die wij samen hebben gehad. Ik wil je bedanken voor de tijd / tips en trucks waardoor je mij toch iedere keer weer naar huis liet gaan met het gevoel dat er nog wat te halen viel via mijn opgestelde CV en of LinkedIn pagina.