Mireille Ruijmgaart vond rust en zelfkennis na een loopbaantraject.

#1 Waar werk je? Ik werk twee jaar bij de gemeente Hengelo, sinds een jaar ben ik er bestuurssecretaresse en managementassistente bedrijfsvoering.

#2 Wat was de reden om een loopbaantraject te volgen? Ik was erg gefocust op een einddoel en de weg daarnaartoe ging mij niet snel genoeg. Dat maakte me erg onrustig waardoor ik ging twijfelen of mijn werk wel bij mij paste.

Mireille loopbaantraject#3 Wat hield het loopbaantraject voor jou in? Na een kennismaking en een TMA-analyse gingen Marieke Nijland en ik gedurende vijf sessies met elkaar in gesprek. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik waren de hoofdvragen waarop we mijn antwoord zochten. Na iedere sessie kreeg ik huiswerk en opdrachten voor thuis mee.

#4 Wat heeft het loopbaantraject jou gebracht? Het heeft me weer rust en zelfkennis gegeven. Door vooral met die stip op de horizon bezig te zijn, zag ik andere mogelijkheden en kansen niet. Ik heb geleerd geduld te hebben en dingen makkelijker van me af laten glijden.

#5 Wat zijn je vervolgstappen? Ik weet nu dat het prima is om een einddoel te hebben, maar dat het goed is om daar via tussendoelen naartoe te werken. Samen met mijn teammanager zoek ik welke trainingen en cursussen het beste passen bij mijn weg naar dat einddoel.

 

“Vanuit de gemeente Hengelo kwam de vraag of we Mireille konden begeleiden in haar zoektocht naar een passende vervolgstap in haar carrière. In het intakegesprek kwam naar voren dat ze niet een goed beeld had bij de koers die ze het best kon volgen en dat ze behoefte had aan ondersteuning bij het maken van een weloverwogen keuze.”

“Ik heb Mireille leren kennen als een zeer gedreven en enthousiaste dame. Mireille heeft een sportopleiding gevolgd, waar ze in eerste instantie haar focus op had om mee aan het werk te gaan. Toen dat niet lukte liep ze voor haar gevoel vast. In het traject hebben we in vijf gesprekken stilgestaan bij wie ze is en wat haar kenmerkt, haar kwaliteiten en valkuilen, haar waarden en belangrijkste motivatoren in het werk en ook haar interesses.”

“Hieruit kwam naar voren dat naast de sport, ook coördinerende en organisatorische werkzaamheden heel goed bij haar passen. Dit heeft haar blik verbreed, waardoor ze haar kansen heeft vergroot om een leuke baan te vinden.”

Marieke Nijland, coach Avantiro