Mijn carrière switch? Wie had dat gedacht…

Begin januari ben ik begonnen bij Avantiro met een kennismakingsgesprek. Op dat moment zat ik al jaren vast in een werkveld wat niet bij paste en waar ik zonder hulp niet uit leek te komen. Er was meteen een goede klik tussen mij en de coach. Tevens kon de coach meteen aanwijzen waarin ik op dat moment in mijn carrière en persoonlijke leven vastliep en hoe dit effect op elkaar had.

We zijn begonnen met het maken van een aantal testen om te bepalen waar mijn sterke en minder sterke punten liggen, wat mijn functioneringsniveau is, wat voor persoonstype ik ben en in welke sector ik goed tot mijn recht kan komen. Al gauw kwam een duidelijk profiel naar boven waarin ik mijzelf helemaal kon herkennen. Het mooie van de testuitslagen is dat je ze zelf ook meekrijgt wat handig kan zijn voor sollicitaties.

Met deze resultaten ben ik gericht, in het systeem van Avantiro, op zoek gegaan naar beroepsrichtingen waarin mijn sterkte kanten benut worden. Ik vond hele verrassende beroepen en opleidingen, die ik in een eerder stadium waarschijnlijk direct had afgeschreven. Door al deze zaken met de coach te bespreken kreeg ik steeds meer tips en handvatten die ik nodig had om een carrière switch te kunnen maken.

Op persoonlijk vlak heb ik ook veel nieuwe inzichten gekregen in mijn eigen karakter. Ik heb voor de uitdagingen die ik had, op een fijne, veilige manier een nieuwe kant van mezelf mogen ontdekken. Avantiro kan ik zonder enige twijfel van harte aanbevelen aan iedereen die niet weet wat hij/zij met de toekomst wilt of van carrière wil veranderen.  De coach doorloopt samen met jou het gehele traject en helpt bij punten die moeilijk zijn.

Ik vond de prijs kwaliteit verhouding uitstekend. Met de testresultaten, de beroepsrichtingen die ik heb ontdekt en de tips en handvatten die ik heb gekregen kan ik een nieuwe stap zetten. Mijn carrière switch? Van de gezondheidszorg naar ICT. Wie had dat gedacht, ik tot een halfjaar geleden in ieder geval niet!

Dus, waar wacht u nog op?