Arjan

Op het moment dat ik gevraagd werd een nieuwe stap te zetten in mijn carrière vond ik het een juist moment om mijn loopbaan en vervolg daarop eens onder de loep te nemen. Aangezien ik vanuit een project aangename contacten had bij Avantiro en hoorde dat medewerkers er goede ervaringen opdeden besloot ook ik het traject te volgen bij Avantiro met als loopbaancoach Joost Luttikhuis.

Tijdens het eerste gesprek werd de onderzoeksvraag helder en van daaruit werd een voorstel van de samenstelling van het loopbaantraject gedaan. Naast de voorbereiding die met name bestaat uit het invullen van vragenlijsten hebben er een aantal gesprekken plaatsgevonden. Daarin werden de uitkomsten van de voorbereidingen besproken en werd er dieper op ingegaan. Continue werd me een spiegel voorgehouden en werd de link gemaakt naar mijn werk. Praktijkvoorbeelden en de wijze waarop ik daarin acteerde werden in de gesprekken verweven. Dat heeft ertoe bijgedragen dat ik kritisch naar mezelf keek in relatie tot mijn werk. Er werd op een professionele manier getracht mij uit mijn comfortzone te halen, waardoor ik in staat was een bredere kijk te hebben.

Het loopbaantraject heeft me opgeleverd dat ik zicht heb op mijn drijfveren, mijn goed ontwikkelde competenties en ook mijn competenties die verder te ontwikkelen zijn. Daarnaast weet ik beter welke werkomgeving passend is bij mij en dat ik een breed profiel heb. Het heeft me nieuwe energie en een boost gegeven me verder te ontwikkelen in mijn loopbaan.

De openheid, eerlijkheid en kritische houding van Joost waardeer ik ten zeerste. Een kritische noot is bespreekbaar en het loopbaantraject kan op elk moment bijgesteld worden waar dit wenselijk is. Ondanks dat het loopbaantraject formeel is afgesloten blijft de deur openstaan bij Avantiro en dat is heel prettig.