Avantiro assessments

Loopbaan assessment

Wat is een loopbaan assessment?

Een loopbaan assessment wordt vaak ingezet bij interne reorganisaties. Het wordt gebruikt om werknemers te adviseren bij het maken van carrière keuzes en de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Ook wordt een loopbaan assessment vaak aangevraagd door medewerkers die richting willen geven aan hun verdere loopbaan. Daarnaast wordt een loopbaan assessment ingezet bij mensen die zich afvragen of het werk wat ze nu doen hun wel voldoende duurzaamheid biedt naar de toekomst toe.

Loopbaan assessment

Wat zijn je interesses en welke baan of nieuwe carrière zou het beste bij je passen?

Het doel van dit assessment is het duiden van de kwaliteiten en talenten van een werknemer. Wat zijn je sterke en zwakke punten? Waar moet je nog aan werken en welke talenten kun je gebruiken in je loopbaan? Wat zijn je interesses en welke baan of nieuwe carrière zou het beste bij je passen? Op deze manier wordt inzicht verkregen in het talent binnen een organisatie en worden werknemers beter begeleid in hun loopbaan. Ook wordt een loopbaan assessment wel eens gebruikt als onderdeel van een outplacement traject.

Het kan je vooral helpen carrière keuzes te maken. Het is dan ook minder bedoeld als test van je kunnen, maar eerder als hulpmiddel waarmee jij als werknemer het beste uit jezelf en je loopbaan kunt halen. Onderdelen van een loopbaanassessment zijn doorgaans een capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst, werkwaardentest en beroepeninteresse vragenlijsten waarmee je vaststelt wat voor werksoorten, beroepen en branches het beste bij je passen.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een loopbaan assessment? Neem contact op met Cindy van Benthem, 0541 – 24 10 80 | c.vanbenthem@avantiro.nl