Brigitte Stevelink vond zelfvertrouwen na een outplacementtraject

#1 Waar werkte je? Sinds 2017 was ik jeugdconsulent bij de gemeente Oldenzaal.

#2 Wat was de reden om een outplacementtraject te volgen? Ik viel uit met burnout-klachten. Binnen en buiten de gemeente probeerde ik een meer geschikte werkplek te vinden, maar er veranderde niet veel aan mijn gevoel. Toen de gemeente en ik besloten hadden om afscheid van elkaar te nemen, kreeg ik een outplacementtraject bij Avantiro aangeboden.

Brigitte Stevelink#3 Wat hield het ouplacementtraject voor jou in? We gingen op zoek naar wie ik ben en naar mijn wensen op werkgebied, want ik wist niet wat bij mij paste. Dat deden we in een ontspannen tempo via opdrachten en tien gesprekken. Ik kreeg niet direct advies, maar ik werd uitgedaagd om zelf na te denken, wat uiteindelijk heel verhelderend en constructief was.

“Ik kreeg mijn neus weer de goede kant op.”

#4 Wat heeft het outplacementtraject jou gebracht? Ik weet nu dat ik kan vertrouwen op mezelf, dat het wel goed komt. Een van de opdrachten was het benoemen van je kwaliteiten. In eerste instantie maakte ik daar een kort rijtje van, maar hoe meer ik daarover na ging denken, hoe langer dat rijtje werd. Als je een tijd uit het arbeidsproces bent, gebeurt er veel met je en weet je niet meer zo goed wat je waard bent. Met ondersteuning van Joost kreeg ik mijn neus weer de goede kant op. 

#5 Wat zijn je vervolgstappen? Sinds 3 juni heb ik een nieuwe baan als coördinator activiteiten en vrijwilligers bij De Klup. Daar ben ik heel blij mee.

Joost LuttikhuisJoost Luttikhuis, coach Avantiro

Brigitte zat al een tijdje op een dood spoor binnen de gemeente Oldenzaal. Van de functie die ze op dat moment uitvoerde kreeg Brigitte weinig tot geen energie.

Erg mooi van haar werkgever dat ze een traject kreeg aangeboden om te kijken welke beroepen/banen beter bij haar zouden kunnen passen. Na verschillende testen, oefeningen en opdrachten te hebben uitgevoerd over kwaliteiten, drijfveren, energiehuishouding, et cetera, werd het voor Brigitte steeds duidelijker waar het voor haar om zou moeten gaan.

Samen hebben we gekeken waar ze deze banen kon vinden. Daar ging ze enthousiast mee aan de slag. Na netwerk- en sollicitatiegesprekken bij verschillende organisaties resulteerde het traject geresulteerd in een leuke functie bij stichting De Klup Twente in Almelo.